Paine ca la mama acasa

de ANNA_46 in Piine, 28 Noi 2012 | 4039 vizualizari

 

Painea mamei mele dragi...

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mai marisori
  • 1kg. faina alba
  • 1 cubulet drojdie(45 gr.)
  • o lingura mare sare
  • o lingura mica zahar
  • 500 ml. apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine ca la mama acasa:

Spalam cartofii bine, ii fiebem .

Decojim si radem intr-un vas mare, adaugam sarea, zaharul si drojdia , turnam apa calduta, 

amestecam bine.

Cernem faina peste(trei pumnulete  lasam ptr.masa de lucru), o framantam, o scoatem pe masa de lucru, mai framantam un pic si o punem la dospit in vasul presarat cu faina  acoperit  pentru doua ore.

Dupa cele doua ore , scoatem pe masa de lucru, o mai framantam odata ,ii dam forma dorita si o asezam  intr-o tava acoperita cu hartie de copt( eu nu arunc hartia ,o mai folosesc la alta painica) Presaram cu faina , lasam inca 40 min. la dospit. 

Introducem in cuptorul preancalzit la 200 °C timp de o ora si zece minute.

Dupa ce s-a copt, scoatem pe un gratar si o lasam la racit.

Mama mea cernea prima data faina intr-un vas, punea cartofii peste si asa mai departe, eu o fac invers ( e mai rapid ,se incorporeaza mai usor faina si ramane aerata, iar eu o framant cateva minute doar). Rezultatul e acelasi. La poze am  adaugat poze si cu alte painici).

Va doresc : Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi si ceapa