Paine cu cartof si ou

de Catalinaflorea in Piine, 15 Apr 2015 | 4110 vizualizari

 

Nu mananc paine des,dar painea de casa nu o refuz niciodata;mai ales cea cu cartofi

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 150 g cartofi
  • 25 g drojdie
  • 5 linguri ulei masline
  • 2 oua
  • lapte pentru framantat,circa 250 ml
  • sare
  • un ou pentru uns
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartof si ou:

Cartofii se taie si se pun la fiert cu sare.Cand au fiert se piseaza bine ca pentru piure.Drojdia se pune la crescut cu 2 linguri de faina,o lingurita de zahar si 5 linguri de lapte caldut.Cand creste se adauga peste restul de faina,se framanta putin apoi se adauga cartofii facuti piure,ouale,sarea si laptele(veti avea nevoie de mai mult sau mai putin,depinde de consistenta aluatului).Se framanta bine circa 15 minute,apoi se adauga uleiul de masline si se pune la dospit pentri o ora la loc cald.Dupa ce aluatul isi dubleaza compozitia se scoate si se modeleaza in funtie de preferinte,il puteti impleti sau forma un colac simplu.Se lasa in tava la rescut 20 minute se unge cu ou si se da la cuptor pentru 40-50 minute(170 grade).Cand se scaoate se uda cu apa cu zahar si se acopera cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartof si ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Irina 1

15.04.2015, 19:31

e minunata painea facuta in casa, iar cea cu cartofi e si preferata mea, iese parca, cea mai pufoasa.

mirela0911 1

15.04.2015, 19:55

Ce pufoasa e!

Rocsi 1

15.04.2015, 20:35

Rup un colt de paine calda

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Turtite tip Focaccia