Paine cu cartofi

de Merisor in Piine, 6 Iun 2013 | 5102 vizualizari

 

Am vazut la Irina si la Dia si la mai multi bucatarasi pe aici, paine cu cartofi, asa ca am facut si eu si cu siguranta voi mai face.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi medii
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml zeama in care au fiert cartofii
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 850 gr faina
  • sare
  • un galbenus de ou + lapte pentru uns
  • putin ulei pentru uns tava
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Cantitatea rezultata era pentru doua tavi de cozonac normale, dar eu am unele tavi mari, asa ca am pus toata cantitatea intr-o tava si a iesit o paine mare si pufoasa.

Cum am procedat: am pus cartofii curatati si taiati la fiert in apa cat sa-i acopere, cu sare.

Cand s-au fiert bine ca pentru piure, i-am scurs si i-am pus direct in vasul in care am framantat painea si i-am pasat impreuna cu untul.

Am frecat drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi am diluat cu lapte caldut si am amestecat imediat cu cartofii calduti. am adaugat faina cat sa se formeze maiaua ca o smantana de groasa, am acoperit vasul si am lasat la crescut 10 minute, dupa care am pus zeama de la cartofi, am potrivit de sare si am inceput sa incorporez faina, am framantat si am lasat din nou la crescut pentru  15 minute, pana si-a dublat volumul.

Am uns tava cu ulei, am impletit aluatul si l-am asezat in tava. Am mai lasat asa in tava alte 10 minute acoperit, dupa care am copt la 180 grade pentru 40 minute.

Cu cateva minute inainte de final am scos painea si am uns-o cu galbenus amestecat cu putin lapte si am introdus din nou la cuptor.

A crescut aluatul foarte mult si repede, nu stiu daca a fost aportul cartofilor, dar tare incantata am fost de reusita!

 

TIPS-URI

1

In loc de unt se poate pune ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine-Floare cu varza acra