Paine cu cartofi in forma de guguluf

de Adi in Piine, 22 Dec 2017 | 3333 vizualizari

 

Pentru ca am castigat aceasta forma de guguluf la unul din concursurile de pe site, iata ca a sosit timpul s-o testez.
Si am facut o paine frumoasa si buna, cu cartofi in aluat.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi medii
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 50 ml ulei
  • 550 g faina
  • 5 g drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi in forma de guguluf:

Mai intai se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.

Se lasa sa fiarba ca pentru piure, apoi se paseaza bine si se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa suporte degetul, temperatura lor.

La mijlocul lor, punem drojdia cu zaharul si le amestecam cu putin piure cald, apoi lasam drojdia sa se activeze.

Incepem sa adaugam cate putina faina si cate putin ulei si framantam un aluat ferm, pe care il acoperim cu stergare si il lasam la dospit cam 40 de minute.

Ungem forma de guguluf cu putin ulei si punem aluatul in ea.

Il mai lasam la crescut si in forma, aproximativ 15-20 de minute, apoi coacem painea la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute.

A iesit frumoasa si gustoasa.

Multumesc, Bucataras, pentru forma de guguluf!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi in forma de guguluf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipii la tigaie