Paine cu cartofi si ceapa

de Ela68 in Piine, 20 Noi 2014 | 8859 vizualizari

 

Imi place sa cumpar paine facuta de cei din zona Covasna, Harghita. Mi se pare foarte buna la gust. Nu stiu cat este de originala cea care se vinde in Bucuresti sub denumirea de paine cu cartofi, insa iau de fiecare data cand am ocazia.

Aceasta reteta, incercata intr-o doara, cu ingrediente adaugate "la ochi", este perfecta. Gustul pe care-l confera ceapa este de mare efect, coaja este crocanta si miezul moale, buretos. Ceapa este un ingredient optional, iese la fel de gustoasa si fara,insa de cand am incercat aceasta varianta, nu-mi vine sa o dau la o parte. Comparativ cu painea obtinuta cu maia, prepararea acesteia mi s-a parut floare la ureche. Am facut-o duminica, iar astazi, dupa 5 zile am terminat-o. S-a pastrat ca la inceput. O recomand !

 

INGREDIENTE

  • 530 gr cartofi
  • 750 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata ( 7 gr )
  • 500 gr apa calduta
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1/2 ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi si ceapa:

 

1. Se fierb cartofii in coaja. Se lasa la racit, se decojesc si se zdrobesc cu aparatul. 

2. Intr-un castron se pune faina cernuta ( am avut faina de la tara, de la moara din sat ), drojdia si sarea. Se amesteca putin , sa se distribuie in mod egal drojdia in faina, apoi se adauga cartofii zdrobiti.

3. Incepem sa turnam apa calduta si sa formam aluatul. Adaugam ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi uleiul si framantam pana se desprinde de pe maini. Din aceasta cantitate ies doua pani medii sau una mare. Eu am preferat sa coc o singura paine.

4. 4. Lasam la crescut in forma cu un prosop deasupra ( sau pe planseta ), 30-40 minute, apoi asezam painiea in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade. Lasam in cuptor aproximativ 35-40 minute, pana ce e frumos rumenita.  Se scoate din cuptor si se lasa pana se raceste complet.

TIPS-URI

1

Eu coc painea pe o placa de granit pe care o incing aproape o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

21.11.2014, 10:54

Ce bunatate de paine!

kukibella 1

21.11.2014, 11:27

simona72 1

21.11.2014, 18:07

Ce bunatate!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi