Pâine cu măsline

de Ade200 in Piine, 27 Aug 2013 | 3296 vizualizari

 

O pâine foarte gustoasă şi atât!

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină integrală
  • 300 g făină albă
  • 300-400 ml de apă călduţă
  • 2 plicuri de drojdie uscată
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe de sare
  • 1 lingură de oregano
  • 150 g măsline fără sâmburi
  • seminţe de floarea-soarelui
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine cu măsline:

Se amestecă făina cu drojdia şi se lasă 15 minute. Se dizolvă sarea în apă, se adaugă  în făină împreună cu uleiul şi oregano. Se frământă bine. La sfârşit se pun măslinele feliuţe şi se amestecă uşor. Se lasă la dospit 40 de minute, acoperit cu un prosop.

Se modelează două pâini care se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pot pune şi în tăvi se pate de cozonac. Se mai lasă la dospit 40 de minute. Se încălzeşte bine cuptorul, apoi se pune tava cam 40 de minute, până se rumeneşte. Focul să fie potrivit. Se scoate si se acoperă cu un prosop pâna se răceşte.

TIPS-URI

1

Măslinele pot fi verzi, negre sau ambele. Eu am pus o parte măsline picante.

2

Seminţele se pot pune în aluat şi pe aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu măsline" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle floare cu susan si mac