Paine cu rosii si busuioc

de leoflori in Piine, 7 Iun 2009 | 5539 vizualizari

 

Paine aromata

 

INGREDIENTE

  • 3 Linguri ulei de masline
  • 180 ml. apa calduta
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1 Lingura zahar
  • 500 gr. faina alba
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 rosii potrivite taiate cubulete mici si scurse bine
  • 4 lingurite busuioc uscat (sau 2 Linguri busuioc proaspat)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii si busuioc:

Am amestecat drojdia cu faina , le-am lasat 15 minute.
Apoi am adaugat sarea, zaharul, ulei , apa, busuioc si am framantat.
La sfarsit am pus si rosiile si am framantat, adaugand cateva prafuri de faina pana s-a dezlipit aluatul de castron. Am lasat la crescut la cald 1 ora. Pe masa infainata (aluatul era cam lipicios) am dat o forma de franzela, am pus in tava si am lasat iar la crescut 30 minute.

Am uns cu ou batut si am copt in cuptorul incins tare, cca 25 minute pana a iesit scobitoarea curata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Lilia 1

19.07.2009, 15:02

Foarte tare! Dupa ce am innebunit adminii site-ului ca nu mi se activa contul( tot din vina mea pana la urma) , am aflat si eu in sfarsit, ca nici nu aveam nevoie de cont ca sa scriu comentarii la poze
Deci vroiam sa zic ca am facut si eu painica, intre timp i=am scris si autoarei dragute pe blog. A iesit suuuuper si cred ca mai fac si azi ca atunci am apucat sa mananc doar doua felii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman