Paine cu rosii uscate si cimbru

de anca_rm in Piine, 8 Feb 2016 | 4524 vizualizari

 

Painea facuta in casa nu se compara cu cea cumparata . In primul rand nu contine aditivi si nici conservanti si poti sa o faci cu ce doresti tu . Eu de data asta am facut o painica foarte buna cu rosii uscate la soare si frunze de cimbru proaspat .
 
Am facut-o intr-o tava ceva mai mare pentru a fi mai subtire ca sa scurtez timpul de coacere . 

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg faina
  • 250-300 ml apa
  • 30 gr drojdie
  • sare
  • 50 gr rosii uscate la soare
  • 50 ml linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri fruze de cimbru
  • 1 lingurita boia afumata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii uscate si cimbru:

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.

Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea . Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin .  Framantam bine , aproximativ 10minute , pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.

In functie de tipul fainii poate mai trebuie adaugata apa .

Aluatul astfel obtinut il asezam intr-o forma de copt , eu am folosit o tava de tarta de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos la loc caldut fara curenti de aer (cam 30 minute) . Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.

Coacem painea in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute .

Cand o scoatem din cuptor trebuie sa o acoperim cu un prosop , iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja .

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rosii uscate si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Micutza Luana 1

09.02.2016, 15:03

bunaa

Ksenya 1

10.02.2016, 11:35

buuuna

mirela0911 1

10.02.2016, 19:14

As manca un coltuc de paine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crutoane făcute în casă