Paine cu smantana

de Andra_Constantinescu in Piine, 15 Mai 2020 | 2922 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Pentru ca tot aveam niste smantana prin frigider, pe care nu o mai voia nimeni, am zis sa fac paine cu smantana ca sa vad cum e. Ei bine, este foarte buna.
M-am inspirat de pe site si m-am uitat mai atent la reteta lui Adi

 

INGREDIENTE

  • 14 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 600 ml apa calda
  • 1350 g faina de tara (sau cat cuprinde)
  • 1 lingura sare
  • 350 g smantana la temperatura camerei
  • 7 linguri de ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu smantana:

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua obtinuta, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se mai adauga faina cat cuprinde, iar la final se adauga uleiul. Se obtine un aluat moale si nelipicios, care se lasa la crescut in castronul acoperit cu o folie si cu un prosop.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in doua si se asaza in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se cresteaza dupa plac cu ajutorul unui cutit cu lama subtire.

Se introduc tavile la cuptor pana cand painile sunt bine coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

16.05.2020, 19:39

As vrea o felie de paine calda, oricand!

Panacris 1

16.05.2020, 20:38

dantes 1

22.05.2020, 10:44

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa