Paine cu susan

de Swanheart in Piine, 26 Noi 2009 | 11548 vizualizari

 

De aproximativ un an cumparam rar paine, ne place sa o facem noi, in masina de paine. Cel mai mult ne place painea cu susan...

 

INGREDIENTE

  • 400 ml apa calduta
  • 1 masura mare de zahar
  • 2 masuri mari de ulei
  • 2 masuri mici de sare
  • 600 gr. faina 650 (e o faina speciala pt paine)
  • o masura si jumatate de drojdie uscata
  • 1 galbenus amestecat cu o lingurita de lapte
  • susan
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu susan:

Se aseaza toate ingredientele in masina de paine, in ordinea indicata, mai putin galbenusul si susanul. E importanta ordinea, faina trebuind sa fie penultima iar drojdia ultima (drojdia nu trebuie sa aiba contact cu lichidele).

Eu folosesc programul rapid. Cand aluatul e deja crescut, inainte de a incepe coacerea, ridic capacul, cu o pensula il ung cu galbenusul amestecat cu lapte si apoi presar semintele de susan. Las sa se coaca pana la semnalul sonor.

TIPS-URI

1

eu apelez mereu la un truc: acopar capacul aparatului cu manusa groasa de bucatarie, peste care pun o greutate (un tocator greu de lemn), astfel caldura se pastreaza mai bine inauntru si se rumeneste painea si deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

mamaieelena 1

24.03.2011, 00:12

f buna si frumoasa paine

RuxyRux 1

24.03.2011, 00:29

Super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa a la Jamie