Paine cu vin

de RuxyRux in Piine, 24 Iul 2011 | 3591 vizualizari

 

Ambrozie...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 400 gr faina integrala
  • 250 ml vin ( demisec, dulce)
  • 250 ml apa calduta
  • 5- 7 linguri ulei masline( depinde cate vor intra)
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 2 pliculete drojdie uscata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu vin:

Punem faina in vasul de paine ( cernuta), facem o gropita in mijloc, adaugam drojdia deasupra ei zaharul, pe margini sarea.

Turnam cate putin din vinul pe care l-am amestecat cu apa calduta si incepem sa framantam. Facem asta pana adaugam toata apa cu vin, apoi incepem sa punem si uleiul. Punem uleiul cate putin si framantam pana obtinem un aluat frumos putin elastic. Dam forma de paine si presaram putina faina apoi crestam adanc in forma de cruce cu un cutit bine ascutit.

Lasam la dospit o ora.

Cand si-a dublat volumul framantam din nou inca cinci minute apoi punem intr-o tava de copt si lasam din nou la crescut. Presaram faina apoi crestam din nou in forma de cruce. Daca dorim o paine mai crescuta lasam numai trei sferturi de ora sau o ora la crescut. Daca dorim o paine intinsa in tava lasam in jur de o ora si jumatate. Eu am copt in tava de tarta.

Incingem cuptorul la 200 grade si coacem pana painea este rumenita(in jur de 30 de min).

Taiem numai dupa ce s-a racit complet.

Putin dulceaga, putin acrisoara, foarte aromata...delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine Elvetiana cu masline