Pâine de casa

de botcrina in Piine, 19 Feb 2013 | 3017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • 700 ml apă călduţă
  • un praf de sare
  • 50 ml ulei călduţ
  • 1 cub de drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine de casa:

Punem drojdia într-un bol cu 1 linguriţă de zahăr şi 100 ml apă călduţă.

După ce drojdia a înflorit, adăugăm restul de apă, făina, praful de sare şi frământăm. Când este aproape gata, punem uleiul călduţ şi mai frământăm până se încorporează în aluat.

Ungem două tăvi cu ulei şi tapetăm cu făină, eu am pus o tavă de chec şi una de guguluf.

Lăsăm la crescut 20 de minute, după care luam aluatul şi-l împărţim în două părţi egale.  

Punem aluatul în tăvi şi mai lăsăm la crescut 20 de minute.

Încingem cuptorul la 180 de grade şi punem tăvile cu aluatul de pâine, pentru aproximativ 60 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

botcrina 1

19.02.2013, 22:24

delia64 1

20.02.2013, 10:41

Si eu te pup ...daca vroiai eram prin Cluj azi ...

botcrina 1

20.02.2013, 19:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu aluat oparit