Paine de casa simpla

de deyutzky in Piine, 4 Iun 2012 | 7594 vizualizari

 

o painica delicioasa si tare pufoasa..merita s-o incercati:D

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele sunt pt 2 paini
  • 500 gr faina
  • 1 pahar de apa calduta (250 ml)
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa simpla:

Dizolvam drojdia in apa calduta (250 ml). Punem faina intr-un bol mai mare, facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata, uleiul, sarea si zaharul si framantam bine. Dupa ce am terminat de framantat, acoperim bolul cu un servet si il lasam la loc caldut timp de 1 ora.

Impartim aluatul in 2, apoi impartim fiecare bucata in 3 bucatele mai mici (sa avem in total 6 bucatele). Fiecare bucatica o sucim astfel incat sa iasa 6 snururi de aceeasi lungime. Impletim painea din 3 snururi(la fel facem si pt a 2 a paine).

Ungem 2 tavi cu ulei si le tapetam cu faina, punem painicile inauntru si le mai lasam la crescut inca 15-20 min acoperite cu un servet. Inainte sa le bagam la cuptor le stropim cu putina apa (pentru a se rumeni ). Le punem la cuptor pt aproximativ 35-40 de minute la foc mic pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor le acoperim cu un servet pentru a fi mai moi. Se pastreaza in pungi de plastic.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa simpla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

deyutzky 1

05.06.2012, 00:53

multumesc iri te astept cu pareri dupa

diaconta 1

05.06.2012, 09:52

o painica buna

deyutzky 1

05.06.2012, 11:21

multumesc diaconta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita