Paine de papagal [ cu seminte de mei ]

de mihaelar63 in Piine, 11 Feb 2010 | 9386 vizualizari

 

Semintele de mei mi-au placut de la prima privire !!! Cica ar fi si galbene , si rosii , eu am gasit doar galbene .Am citit ca japonezii adora painea cu mei , o folosesc la sendvis . Cand fac o reteta noua il intreb pe Andrei cum o botezam , de data asta a zis ,, mama , paine de papagal ''' l-am intrebat de ce ? ,, pentru ca doar papagalii mananca seminte de mei " !!!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr  faina secara
  • 300 gr faina  neagra
  • 300 gr faina  macinis integral
  • 300 gr faina alba
  • 150 gr mei galben
  •  1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar brun
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de papagal [ cu seminte de mei ]:

1. am amestecat toate fainile intr-un vas mare . in mijloc am pus drojdia frecata cu o o cana cu apa calduta , sare si zahar + putina faina .

2. dupa 15 minute cand am vazut ca maiaua a crescut  am inceput sa framant cu apa calduta adaugata treptat , la sfarsit am adugat si uleiul .

3. am lasat aluatul sa creasca 30 min si am adugat si meiul .

4. am pus aluatul in tavi , am presarat mei si deasupra si am lasat sa mai creasca si in tava .

5. am copt la 180 grade C timp de 90 min .

6. am scos painea de papagal in stergar curat si am lasat-o sa se odihneasca , cand s-a racit am gustat . imi place grozav .

TIPS-URI

1

in partea de jos a cuptorului am pus un vas cu apa sa se faca aburi , astfel painea iese mai crescuta si cu coaja potrivit de tare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de papagal [ cu seminte de mei ]" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra