Paine de secara

de Ksenya in Piine, 23 Iun 2015 | 6021 vizualizari

 

Am revenit cu reteta pentru paine de secara. Desi se cere multa rabdare si timp,rezultatul este unul fenomenal.Apoi tot ce este greu de obtinut este mereu mai bun. :)
Este foarte foarte buna painea ,reteta este cea originala din Rusia dupa STAS.
Atentie !Trebuie respectat gramajul intocmai.

 

INGREDIENTE

  • Activam maiaua - starter cu
  • 4 linguri de maia vezi reteta : : http://www.bucataras.ro/retete/maia-de-secara-starter-71199.html
  • 375 ml apa izvor/fantana
  • 220 g faina de secara
  • Pentru aluatul pentru o paine avem nevoie de:
  • 250 ml apa izvor/fantana
  • 520 g faina de secara
  • 1 1/2 lingurita de sare de mare
  • seminte floarea soarelui (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara:

Maiaua- starter o amestecam cu apa ,apoi treptat adaugam faina  acoperim cu un prosop si lasam la temperatura camerei 12 ore. Eu am activat-o seara, pana a 2-a zi.

Atentie! Recipientul trebuie sa fie incapator de 2 litri,va creste si va da pe afara daca este prea mic.

A doua zi avem dospeala  gata .Are un miros placut usor spre acru.

 

Pregatim masina de facut paine.

Amestecam  sarea cu apa, o dizolvam bine ,turnam in cuva masinii ,adaugam dospeala ,adaugam semintele de floarea soarelui  daca este  cazul apoi faina,introducem cuva in masina  si selectam programul pentru paine. 

Cu o paleta de silicon verificam daca s-au amestecat bine toate ingridientele.Nivelam suprafata ii dam o forma  si lasam masina sa-si faca treaba,dupa terminarea programului,scoatem painea din cuva si o acoperim cu un prosop,painea este buna abea a 2-a zi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Painea de secara nu se usuca ca celelalte paini si isi pastreaza calitatile sale nutritive.

2

Painea de secara are foarte putine calorii

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ksenya 1

11.08.2015, 09:06

Bya,Andreea

Ela68 1

13.05.2016, 13:07

ma inspira, am s-o incerc

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:33

N-am avut curaj sa fac paine (asa cum n-am avut inca curaj sa fac cozonac!), dar oare gustul e acelasi ca la painea "Borodinskaya"?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine Naan