Paine elvetiana

de RuxyRux in Piine, 18 Noi 2010 | 6369 vizualizari

 

O painica cu coaja lucioasa si un miez moale excelent!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 20 gr drojdie proaspata( sau un pliculet drojdie uscata)
  • 150 ml smantana
  • 1 ou batut usor
  • 50 gr unt moale la temp camerei  
  • Glazura:
  • un galbenus si o lingura de apa  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine elvetiana:

1.Cerneti faina si sarea intr-un vas mare si faceti o gropita in mijloc. Amestecati drojdia si apa calduta intr-un vas.

2. Incalziti putin smantana intr-un vas mic pana ajunge la temperatura corpului( 36-38  grade) Adaugati amestecul de drojdie si amestecati impreuna.

3. Adaugati amestecul de drojdie si oul in mijlocul fainii si amestecati treptat pana obtineti un aluat. Incorporati acum si untul moale

4.Rasturnati pe o suprafata cu faina si framantati 5 minute. Aluatul devine elastic si neted. Asezati alatul intr-un vas uns cu unt si lasati-l o ora pana isi dubleaza volumul la crescut acoperit cu o folie unsa cu ulei sau unt.

5. Rasturnati alatul pe o sprafata cu faina si dati forma dorita painicii. Puneti painica intr-o forma de cozonac( chec). Mai lasati 40- 60 minute la crescut.

Ungeti deasupra cu galbenusul amestecat cu lingura de apa.Incingeti cuptorul la 190 grade si coaceti painica 30-35 de minute. E divina painica si miroase ametitor!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RuxyRux 1

20.11.2010, 16:50

Sigur o sa le placa....are un gust foarte bun

Bucataras Medi 1

21.11.2010, 09:40

ce frumos arata zici ca este cozonac......la favorite cu ea...............

RuxyRux 1

21.11.2010, 09:44

medioto

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi