Paine englezeasca cu branza si ceapa

de RuxyRux in Piine, 12 Noi 2010 | 5618 vizualizari

 

O paine deosebit de aromata....extraordinar de buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa tocata marunt
  • 45 gr unt
  • 450 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata( sau 20 gr drojdie proaspata)
  • 1 lingurita mustar
  • 175 gr branza Cheddar( eu am pus emmental)
  • 150 ml apa calduta
  • 150 ml lapte caldut
  • sare doua lingurite rase
  • piper un praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine englezeasca cu branza si ceapa:

Se caleste usor ceapa in 25 gr unt fara sa se arda, se da deoparte. Se cerne faina intr-un vas mare se amesteca cu drojdia, mustarul, sarea si piperul Se amesteca 3/4 branza rasa si ceapa calita, se adauga laptele si apa. Se framanta bine iese un aluat moale, daca se lipeste de maini se mai adauga putina faina. Dupa 10 min de framantat se lasa aluatul la crescut acoperit cu o folie unsa cu ulei sau unt timp de 45 min, pana isi dubleaza volumul. Cand a crescut, se imparte aluatul si se modeleaza in 20 de bilute egale. Se aseaza jumatate din ele in tava pregatita tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt. Se toarna o parte din restul de unt topit pe foc. Se aseaza ceaslata jumatate, se unge cu untul ramas si se acopera cu o folie unsa cu ulei sau unt. Se mai lasa din nou 45 de minute pana ajunge in marginea de sus a tavii de copt. Se preincalzeste cuptorul la 190 grade sau pe treapta pe care facem paine, se adauga deasupra restul de branza. ...se da la cuptor 45 de minute...si se lasa la racit, iar apoi pofta buna!

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine englezeasca cu branza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

13.11.2010, 11:16

Mitinita 1

14.05.2011, 22:21

deci de aici a capatat curaj kamy arata bine,cum am vazut cheddar vroiam deja sa zic ca la noi inca nu este.am cumparat o data,dar una scria pe eticheta si alta era ambalat imi place mult,am facut si eu cu ceapa verde si a fost asa de pufoasa o fi de la lapte?

RuxyRux 1

14.05.2011, 22:43

Ce simpatica esti MIti ai vazut ca eu am pus emmental si a iesit perfecta laptele face painica pufoasa...ca la cozonac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipii si paine cu ceapa