Paine englezeasca de casa

de RuxyRux in Piine, 13 Noi 2010 | 7029 vizualizari

 

O paine cu un aspect deosebit....si atat de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 675 gr faina alba/ sau 6 cani
  • 10 gr/ 2 lingurite sare
  • 20 gr drojdie proaspata/ sau 7 gr uscata
  • 400 ml apa-1 cana mareee( se pune usurel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine englezeasca de casa:

Se cerne faina se adauga sarea se face o gaura in mijloc.
Se incalzeste apa, se dizolva drojdia in putina apa si apoi se adauga peste faina. Se toarna si restul de apa. Se framanta in jur de zece minute sa se lege aluatul. Dupa zece minute devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se unge o folie cu ulei se pune deasupra aluatului si se lasa la crescut o ora la loc caldut.

cand este gata crescut, se mai framanta doua trei minute, presarand putina faina, se rupe un sfert si se modeleaza o mingiuta mai mica. ce ramane se modeleaza sub forma unei mingii mai mari. Se aseaza pe o tava infainata si se acopera cu un bol, se mai lasa inca o jumatate de ora la crescut.

Mingiuta mai mare se aseaza la baza se aplatizeaza putin. se taie in forma de cruce, se stropeste cu putina apa. Se pune deasupra mingiuta mai mare, se face o gaura cu mana in mijlocul ei pana spre baza. se acopera cu o folie unsa cu ulei si se mai lasa zece minute. Dupa ce timpul a trecut, se presara cu faina si se taie de jur imprejur cu cutitul( se fac crestaturi)...Se da la cuptorul incins intre timp la 220 grade sau treapta maxima...si se lasa 35/40 de minute....E o painica delicioasa si cu aspect deosebit.

( reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii" aparuta la Editura Aquila)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine englezeasca de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

raluxas 1

23.11.2010, 18:26

voi incerca si eu....are o forma aparte

RuxyRux 1

23.11.2010, 18:42

E chiar deosebita....

Ligia Bxl 1

09.02.2011, 21:52

fara cuvinte o frumusete ce bine a crescut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot