Paine frantuzeasca

de Brindusa in Piine, 28 Feb 2011 | 5514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina pentru paine (sau faina simpla, nu pentru cozonaci)
  • 4 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata)
  • 1 lingurita sare
  • 500 g apa la temperatura corpului (nu calda)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine frantuzeasca:

In prima zi

  • Amesteca drojdia cu putina apa, ca sa se dizolve bine.
  • Intr-un castron amesteca toate ingredientele, cu o lingura. 
  • Cand nu mai poti amesteca cu lingura, amesteca cu mana pana ce se omogenizeaza, in total cam 1 minut.
  • Lasa coca sa stea descoperita 5 minute
  • Scoate coca din castron si framant-o cam 3 minute. Nu mai adauga prea multa faina. In final coca trebuie sa fie elastica si sa nu se lipeasaca tare de mana. 
  • Pune coca intr-un castron curat uns cu ulei, acoper-o cu folie de plastic si pune-o in frigider pentru maxim 4 zile
  • Eu am impartit coca in doua castroane, pentru ca vreau s-o coc in doua zile diferite

In ziua in care coci paine

  • Scoate coca din frigider. Ea va arata asa (este jumatate din coca initiala
  • Lasa coca 1 ora la temperatura camerei.
  • Cu ajutorul unei palete scoate-o cu grija din castron. Nu apasa prea tare, ca sa nu iasa gazele acumulate in ea.
  • Imparte coca in 3 parti egale si formeaza baghetele.
  • Pune-le intr-o tava, pe foaie de copt. Fa cate 3 taieturi usoare, in diagonala, pe fiecare bagheta. 
  • Lasa coca la crescut pentru o ora
  • Inainte cu 45 de minute de a coace painea, incalzeste cuptorul le maximul (in jur de 290 C)
  • Pune coca in cuptor si redu temperatura la 230 C
  • Coace 25 minute, pana ce coaja devine aurie.
  • Scoate baghetele si raceste-le pe un gratar, minim1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Focaccia alla genovese