Paine Gargarita

de gugugh in Piine, 25 Oct 2010 | 5487 vizualizari

 

este o reteta de pe petitchef.ro, buna buna , a mea a crescut cam mult de aceea arata mai putin a gargarita, merita incercata

 

INGREDIENTE

  • 1 ou si 1 galbenus,
  • 500 gr faina (am pus putin mai multa pt ca am framantat.o la masina de paine),
  • 7 gr drojdie uscata,
  • 360 ml lapte,
  • 60 ml ulei,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 si 1/2 lingurita sare.
  • pt decor: 1 galbenus si mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Gargarita:

Pentru framantare la masina de paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: intai cele lichide(lapte, ulei, oua), apoi zahar, sare, faina si drojdia deasupra.

Pentru framantare manuala se procedeaza astfel: se dizolva drojdia in putin lapte cald. intr.un lighean se pun ingredientele solide(faina, sarea, zaharul) apoi se adauga cele lichide(lapte putin caldut), uleiul si ouale si se framnata bine, Apoi se pune si maiaua si se continua framantarea . se lasa la crescut cam 1 ora sa isi dubleze volumul.

Se trece la forma: din coca se taie o bila mare pt corpul gargaritei si o biluta mai mica pt cap. se lasa din nou la crescut in tava. inainte de a baga la cuptor se face o crestatura cu cutitul pe bila mare(corpul),pe bila mai mica se pun 2 stafide pt ochi se unge cu galbenus de ou si se presara cu mac. Se coace in cuptorul preincalzit.

Un deliciu, pufoasa, pufoasa. Eu nu am avut galbenus pt uns asa ca nu a iesit prea aspectuoasa.

TIPS-URI

1

mai putina drojdie ca mie mi-a crescut f mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Gargarita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ela 1

25.10.2010, 18:14

foarte draguta painea ta,merita 5furculite

Rocsi 1

25.10.2010, 19:09

he he ce frumoasa

La Ancuta 1

25.10.2010, 23:40

frumoasa si gustoasa.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine simpla de casa