Paine graham cu masline verzi

de nadina73 in Piine, 16 Mai 2010 | 7368 vizualizari

 

este o paine foarte buna si sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • 6oo faina alba
  • 500 faina integrala
  • 7-8 linguri tarate
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar brun
  • 250 g masline verzi(negre )fara samburi
  • 120 g unt topit
  • 50 ml ulei masline
  • 500 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine graham cu masline verzi:

Se inmoaie drojdia in apa calduta apoi se pune zaharul si sarea. Se pun in masina de paine ,apoi se pune faina ,taratele,faina integrala,untul topit si uleiul.

Se lasa sa le amestece bine, apoi cand piuie masina de paine se pun maslinele tocate, nu foarte marunt (eu am pus masline verzi,aseara cand am vazut ca nu mai am paine,magazinele erau inchise si nu aveam decat masline verzi in casa,sant bune si cu cele verzi in schimb cele negre se observa mai bine in paine)

Dupa ce a dospit painea se scoate si se imparte in 2 bucati,o sa va iasa  2 paini in 2 tavi de cozonac,pe care eu le-am impletit in 3.

Se pune aluatul in tava unsa,eu pun si folie de aluminiu , se lasa sa creasca 20-30 minute dupa care se unge bine cu ulei si se pune la cuptor pt 30-35 minute la 170 grade.

La fel de bine se poate face si fara masina de paine, se framanta cu mana si o sa va iasa la fel de bine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine graham cu masline verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta