Paine impletita

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 4 Feb 2010 | 3417 vizualizari

 

am facut portie dubla
sursa:sarea in bucate

 

INGREDIENTE

  •  1 kg faina alba
  • 480ml lapte
  • 100 ml unt topit
  • 2plicuri drojdie uscata(eu am pus un cubulet)
  •  2 linguri sare
  • 2 lingurite  zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Din ingredintele de mai sus se framanta un aluat,dupa care se lasa la dospit 2-3 ore(asa era in reteta originala eu am lasat-o cam o ora si cred ca de aceea nu mi-a iesit la fel de pufoasa,dar tot a fost buna.Asa e cand esti in criza de timp :)).

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 3 parti egale, iar fiecare parte o intindem dupa care o rulam. Procedam la fel cu celelalte 2 ,astfel avem rezultate 3 suluri pe care le impletim.

Punem painea intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut juma' de ora, dupa care o ungem cu galbenus de ou amestecat cu apa.O puteti lasa asa simpla sau puteti presara susan, mac, sare mare...depinde ce doriti.Eu am pus sare mare.

O coacem in cuptorul preincalzit, la 180 de grade,pentru 30-45 de minute.


Din pacate nu am poze cu etapele de preparare si nici cu painea intreaga pt ca nu am avut aparatul acasa si am facut poze dupa ce mancaseram din ea.Este foarte buna si sunt sigura ca daca lasati mai mult la dospit asa cum scrie in reteta o sa fie ff pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu mac