Paine impletita cu mac si susan

de RuxyRux in Piine, 7 Mar 2011 | 6245 vizualizari

 

O painica de casa...incredibil de buna!

 

INGREDIENTE

  • * 1 kg faina
  • * 600 ml apa calduta
  • * 4 linguri pline de ulei de masline
  • * 2 lingurite si jumatate de sare
  • * 1 lingura zahar
  • * 2 pliculete drojdie uscata
  • * mac
  • * susan
  • * galbenus de ou pentru uns  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita cu mac si susan:

Se cerne faina in vasul de framantat. Punem pe margini sarea de jur imprejur. Facem o mica gropita in mijloc si punem drojdia uscata iar deasupra ei zaharul. Incalzim apa intr-un ibric cat sa fie calda bine, sa ne placa la mana, dar atentie... nu fierbinte!!! Incepem sa turnam cate putina apa deasupra unde este drojdia apoi framantam bine, cand am incorporat faina adaugam si uleiul. Nu trebuie sa framantam foarte mult, maxim zece minute.

Acoperim painea cu un servet si o lasam la cald( langa ochiul aprins al aragazului). Dupa o ora cand si-a dublat volumul, rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata bine si mai framantam doua trei minute.

Impartim aluatul in doua bucati. Fiecare bucata o facem sul apoi o impartim in trei parti egale. Facem trei suluri de aluat si le impletim in trei.( ca pe codite). Tapetam tavile de copt cu hartie pergament si punem painica pentru inca 40 de minute la crescut. Incingem cuptorul la 200 grade.
Ungem intre timp painica cu grija sa nu apasam cu galbenus de ou, presaram pe o paine macul si pe cealalta susanul. Dam la cuptor pentru 30 de minute.

O scoatem si o lasam sa se racoreasca si sub nici o forma nu o taiem fierbinte. Putem insa daca nu rezistam sa rupem din ea...pofta mare! Pastrati painica invelita intr-un prosop. E la fel de buna si a treia zi...

Cine o face de post, o unge deasupra cu apa si putin ulei si presara apoi semintele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita cu mac si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

puideom150 1

08.03.2011, 21:24

Ruxy, Sarut mana... Vad ca tu faci paine adevarata nu jucarii ca mine. Bravo tie, felicitari! M-ai intrebat despre aluatul de pizza si iti raspund aici ca sa fiu convins ca ajunge raspunsul la tine. Este aluat bulgaresc, cred ca de la BELLA . Se gaseste la Kaufland. Nu stiu daca se mai vinde si in alte supermarketuri, dar este posibil. Ar trebui sa intrebi. Pachetul arata la fel ca cele cu foi de placinta sau foietaj... Daca nu esti atent treci cu privirea peste el fara sa-l bagi in seama... Desfacut, ai vazut cum arata. Este identic cu foietajul, dar daca il lasi la caldura se comporta aproape la fel ca un aluat de paine.
Iti multumesc pentru comentariile frumoase si pentru urarile de bine.

RuxyRux 1

08.03.2011, 21:42

Eiii...multumesc de vizita deosebita...mai am pana sa ajung maestra inca sunt invatacel...bine sa zicem unul care isi da toata silinta ...stiu aluatul de la Bella pe cel de placinta sau foietaj, dar de pizza...chiar nu am vazut si promit sa fiu mai atenta.... comentariile au fost sincere iar urarile...din toata inima...multumesc pentru raspunsul rapid si la obiect

adry88 1

20.05.2011, 17:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipii-reteta bunicii