Paine impletita de casa

de Ancutsa in Piine, 19 Iul 2016 | 4314 vizualizari

 

Ma fascineaza prepararea painii de cand eram mica, atunci stateam pe langa mama sa vad cum o face si mirosul painii umplea toata casa. Aceasta e prima reteta pe care am incercat-o acum cativa ani, cu ajutorul mamei, iar treptat am facut tot felul de experimente.

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina
  • 25 g drojdie
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • Seminte de dovleac si susan
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita de casa:

Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata si apa calda treptat. Se adauga sarea si se amesteca acestea 3 pana se dizolva drojdia.

Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.

Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Acum se imparte aluatul in 2 aluaturi mai mici.

Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat si il impartim din nou in doua. Intindem cu sucitorul foaile de aluat, dar nu prea mult, ci atat cat sa fie usor de manevrat, pentru ca le vom impleti.

Pregatim astfel si celalalt aluat si punem in tavi painile, pe care le mai lasam la crescut inca 15 minute.

Apoi ungem cu ou painile, presaram seminte peste ele si le dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute. Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana sunt gata, in timp ce painile ne imbie cu mirosul lor apetisant.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/paine-de-casa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 19:35

super painica de casa

Ancutsa 1

21.07.2016, 13:34

Va multumesc mult!

dantes 1

24.07.2016, 11:51

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine impletita de casa