Paine integrala cu seminte de in

de mihaelar63 in Piine, 17 Dec 2011 | 5620 vizualizari

 

Atat de buna a iesit incat am mancat - o doar cu ulei de masline si rosii .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina  integrala
  • 600 ml apa
  • 1 cub drojdie cruda
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri seminte in
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine integrala cu seminte de in:

 Cerneti  intr-un vas mare faina printr-o sita mai rara .

Intr-o cana amestecati cu lingura drojdia, sarea . zaharul , 1 lingura faina cu apa calduta si o puneti intr-un cuib format in mijlocul fainei. Lasati la dospit la loc cald 10 -15 min.

Incepeti framantatul incorporand faina + cate putina apa dezmortita . Framantati pana incepe aluatul sa se desprinda de maini , adaugati si uleiul .

Lasati la dospit  45 min pana aluatul isi dubleaza cantitatea .Dupa  cum am invatat de la bunica fac o cruce mare in aluat .

 Amestecati semintele  in aluat si il rasturnati pe o planseta presarata cu faina.

Formati paini sub forma dorita crestand cu un cutit uns cu ulei , eu am pus  aluatul in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt.

Lasati sa creasca in tava painea si puneti la copt in cuptorul preincalzit, timp de 15 min . la foc mai mare , apoi inca 30 la foc mediu .

Am scos-o cand a fost coapta si am pus-o intr-un stergar curat sa se odihneasca . Bunica spunea ca trebuie sa mearga la ,, Dumnezeu '' !!!

TIPS-URI

1

 Cerneti intodeauna faina , se va ,, aerisi '' si preparatul va fi mai pufos .

2

In partea de jos a cuptorului asezati o craticioara cu apa, veti avea aburi care vor ajuta sa creasca bine painea si in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine integrala cu seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si chimen