Paine Naan

de bucatarimcudiana in Piine, 18 Mar 2011 | 6362 vizualizari

 

sunt minunate painicile astea le fac de cel putin 3 ori pe saptamana

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. de apa calduta
  • 1 lgr drojdie
  • 500 gr. faina alba
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 4 lg lapte batut
  • 1 lgr zahar
  • 1 lgr sare
  • 1 lgr praf de copt
  • unt pentru uns
  • faina pentru intins aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Naan:

aluatul l-am facut la masina de paine, am pus mai intai ingredientele lichide dupa care am pus ingredientele solide , am setat masina la programul de framantat si dospit . dupa 1 ora si 30 min, aluatul l-am rasturnat pe blatul de lucru infainat , l-am impartit in 12 parti cat mai egale.

6 buc le-am intins aproximativ rotunde cam cat .....un CD sau DVD{acum nu gasesc alta asemanare}, le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus la cuptorul incins in prealabil la temperatura cea mai mare, dupa aproximatic 5-6 min{depinde de cuptor} painicile se intorc pe cealalta parte si dupa alte 5-6 min. gata cat timp se coace prima tava ma ocup de a doua tava cu restul de 6 painici pe care le-am dat o forma mai lunguiata deci si cu acestea am procedat ca mai sus la copt.
cand le scot din cuptor le ung pe ambele fete cu unt topit.

TIPS-URI

1

 se coc la foc iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Naan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de ovaz cu masline