Paine neagra cu tarate nedospita

de anca_rm in Piine, 29 Oct 2013 | 5859 vizualizari

 

Pentru ca am vazut saptamana trecuta la Dea , si pentru ca oricum fac paine o data pe saptamana am zis ca incerc asa . Si a iesit bine .
Buna rau.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina neagra
  • 300 gr faina alba
  • 200 gr tarate
  • un cub drojdie (10 gr)
  • 100 ml lapte
  • apa
  •   sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra cu tarate nedospita:

Faina alba si cu cea neagra o cernem si o punem intr-un castron.

Laptele il punem la incalzit putin si dizolvam in el drojdia .

Amestecam faina cernuta , cu taratele  si facem in mijloc o adancitura .

Punem sarea , si laptele

Amestecam  si mai adaugam apa pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe maini .

Formam o gramada rotunda de aluat  si o impartim in doua .

Punem painea in tavi , crestam deasupra cu un cutit si dam la cuptorul incins pentru 40-50 minute.

 

TIPS-URI

1

putem folosi orice fel de tarate

2

daca nu vreti sa adaugati tarate atunci completati cu faina , pana cand ajungeti la 1 kg de ingrediente uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu tarate nedospita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

anca_rm 1

29.10.2013, 15:43

Simona cu placere

Lau 1

29.10.2013, 16:21

Merisor 1

29.10.2013, 16:36

Ce buna este painea asta! Moaaa si ce ai pus langa ea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cocorada cu branza