Paine rapida

de ella 87 in Piine, 13 Ian 2017 | 2802 vizualizari

 

O pâine ușor de făcut, crocanta la exterior si cu interior moale, fff buna.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 200/250ml apa călduță
  • 4 linguri ulei
  • 8 g sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 10 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida:

Cernem faina intr-un vas, presărăm sarea, facem o gropita, adăugăm drojdia, zaharul, uleiul si apa călduță si amestecam.

Framantam, o să iasă un aluat lipicios, mai presărăm faina până devine un aluat compact.

Punem aluatul intr-un castron acoperit cu folie alimentara, il punem intr-un loc ferit de curent pt. cca. 40min.

După ce a crescut, il așezăm pe masa presărată cu făină, ii dam o formă rotundă și îl mai lăsăm cca. 20 minute, acoperit cu un server de bumbac.

Intre timp, dam drumul la cuptor la 220 grade C, punem în tavă hârtie de copt si adăugăm pâinica, presărăm faina si o crestam ușor, o lăsăm pt 25/30min, depinde de cuptor, ea trebuie să fie rumena.

O scoatem pe ceva, când o întoarcem si o batem, trebuie să sune a gol.

  Intr-un final am fost multumita, a ieșit coaja crocanta si interiorul moale, fff buna. 🍞🍯☕

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina si malai