Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui

de Sylvia in Piine, 27 Apr 2010 | 4731 vizualizari

 

Am facut de o multime de ori reteta asta, este una din preferatele mele. Am gasit-o din blogul Mihaelei, “Bunatati din bucataria mea” si am tot repetata si adaptata la reteta de baza.

 

INGREDIENTE

  • 550 grame faina alba tip 55,
  • 60 grame unt, sare,
  • 3 linguri seminte floarea soarelui ( Bio iau eu mai nou°,
  • un cub drojdie prospata de 25 grame,
  •  350 ml lapte,
  • o ligurita zahar brun.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui:

Am pregatit aluatul cu masina de facut paine, trebuie sa avem un aluat ferm pe care il lasam la dospit 30 de minute. Dupa aceea modelam o paine rotunda mai mare sau 2 painici mai mici, eu am optat pentru cea de-a doua varianta.

 Am crestat in patrat painicile, le-am facut pe una cu faina si pe cealalta cu seminte de floarea soarelui si le-am mai lasat la dospit 20 de minute. Se coc la 210 grade pentru 30-35 minute, la sfarsit am mai lasat 3 minute la temperatura maxima sa iasa rumenite.

 A iesit super pufoasa si si cu o aroma deosebite de la seminte, va recomand cu caldura aceasta reteta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

silvi0ara 1

27.04.2010, 12:35

Bucataras Medi 1

28.04.2010, 10:14

Ce bine arata....nici eu nu prea mananc paine dar asta imi face cu ochiul si parca ,parca asi rupe un colt............
5 furcu si salvat................

gaby_duceag 1

28.04.2010, 10:16

foarte faine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburgher