Paine rotunda impletita

de Sylvia in Piine, 28 Iul 2010 | 7075 vizualizari

 

Azi am fost chiar harnicuta :)) am facut si painea mea preferata, impletita dupa metoda explicata de Mihaela, ii multumesc inca o data ca m-a ajutat sa "impletesc " asa paine minunata .

 

INGREDIENTE

  •  Aluatul l-am preparat cu masina de facut paine, aveti nevoie de :
  • 100 ml apa,
  • 200 ml lapte,
  • 25 grame de drojdie,
  • 150 grame de faina integrala si 350 grame de faina tip 55,
  • o lingurita sare,
  • o lingurita zahar,
  • 2 linguri ulei( de masline am pus eu) .
  •  Nu am schimbat nimic la aluat sperand sa imi reuseasca si mie asa bine ca si Mihaelei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda impletita:

  Dupa ce avem aluatul dospit il impartim in 4 parti si formam 4 suluri de 60 cm si le suprapunem pe planul de lucru facut cu faina din belsug.

   Desi pare complicat operatiunea reuseste daca rasucim doua cate doua rulourile in sensul inevers al acelor de ceasornic.

   La final ascundem capetele sub paine si le presam bine si lasam inca 20 de minute la dospit. Eu am pensulat painea cu lapte si am presarat ceva seminte de susan si floarea soarelui peste . 

 Am copt painea 30 de minute  la 210 grade in cuptorul incalzit  in prealabil, pe treapta medie si cu o tava cu apa sub tava cu pinea sa faca crusta frumoasa si sa nu se arda.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda impletita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Sylvia 1

29.07.2010, 10:44

Miha merci de reteta inca o data

Sylvia 1

29.07.2010, 10:45

Silvioara, Jolygina, Mena si Nadina va multumesc

lia maria 1

29.07.2010, 11:05

MinunatSylvia ti-a iesit o painica de expus in vitrina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa