Paine semi-integrala fara framantare

de T I M E A in Piine, 6 Feb 2013 | 3863 vizualizari

 

Dupa ce am incercat painea fara framantare din faina alba am facut si varianta cu faina integrala. Foarte gustoasa si mult mai sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 500 gr faina integrala de grau
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 800 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine semi-integrala fara framantare:

Intr-o cana, amestecam zaharul cu drojdia zdrobita, turnam 100 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Presaram putina faina deasupra si lasam la dospit aprox. 10 minute. 

Intr-un vas cernem faina si o amestecam cu sarea. Facem o gaura in mijloc si turnam drojdia dospita. Amestecam cu o lingura de lemn adaugand treptat si restul de apa calduta.

Nu necesita framantare, doar amestecam cu lingura de lemn pana se incorporeaza toata faina.

Aluatul este destul de lipicios si trebuie sa presaram deasupra faina din plin. 
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald la dospit, timp de o ora si jumatate.

Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt si punem aluatul in tava cu foarte mare atentie astfel incat aerul din aluat sa nu iasa afara. Nu trebuie rasturnat aluatul, ci partea de sus trebuie sa ramana la suprafata. Turnam practic aluatul in tava. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 230 de grade timp de 30 de minute. 

Scoatem din cuptor si lasam la racit pe un gratar sau un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine semi-integrala fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

T I M E A 1

07.02.2013, 17:07

Zoia facem paine buna toata ziua

mihaelar63 1

07.02.2013, 17:25

Prefer painica din faina integrala Eu am scapat azi in pinea cu faina graham ceva seminte de chimensi floarea soarelui

T I M E A 1

07.02.2013, 17:40

Mihaela si eu prefer cat mai neagra si cu seminte, dar sotul vrea alba . Cred ca o sa fac tot cate 2 paini ca sa fie bine pt amandoi .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Foccacia-floare