Paine spaniola - Pan de Horno

de Mitinita in Piine, 29 Noi 2010 | 5660 vizualizari

 

Paine de la panaderia. Direct din Spania.

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 lingura de drojdie uscata
  • 3 cani apa calduta
  • 7 cani de faina
  • 2 lingurite sare
  • 1/4 cana ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine spaniola - Pan de Horno:

Amesteca drojdia cu apa si pune deoparte 10 minute. Amesteca sarea cu faina. Adauga uleiul de masline si amesteca cu degetele. Incetul cu incetul adauga apa cu drojdia,continuand sa amesteci cu degetele. Pune aluatul pe o masa pe care ai presurat in prealabil faina. Framanta pana aluatul devine elastic. Pune aluatul intr-un bol si lasa-l deoparte la caldura,pana se dubleaza. Framanta-l din nou si lasa-l deoparte 15 minute. Taie bucati din aluat si da-le forma dorita.Poti taia sau cresta deasupra pentru forma. Se coace in cuptorul incalzit,la foc mare,cam 30-50 de minute. S-ar putea sa nu-ti reuseasca de prima data (vezi fotoul meu),dar dupa ce ai incercat reteta de cateva ori vei avea rezultate excelente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine spaniola - Pan de Horno" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pâine fără frământare