Paine suedeza, cu faina integrala si seminte

de lia maria in Piine, 18 Oct 2010 | 9436 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta aici(http://amainbucatarie.blogspot.com) si mi s-a parut interesanta, asa ca m-am pus pe treaba... dar trebuia sa-mi la amprenta personala : am schimbat faina alba cu cea integrala si am adaugat atat in compozitie cat si deasupra, seminte de susan, floarea soarelui si in. A rezultat o painica dulceaga, aromata si foarte buna de servit la micul dejun,cu o dulceata deasupra, impreuna cu o cana de lapte sau ceai.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame lapte caldut
  • 3 linguri de zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita esenta de migdale
  • 2 linguri, apa calduta
  • 1kg  faina integrala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita seminte de floarea soarelui
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 ou bine batut, pentru uns deasupra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine suedeza, cu faina integrala si seminte:

Am pus ingredientele in masina de paine, in ordinea de mai sus si am lasat-o sa-si faca treaba...adica sa framante si sa dospeasca. Cand semnalul sonor m-a atentionat ca masinuta si-a terminat programul, am scos aluatul pe planseta si am inceput sa-l mai framant putin, apoi l-am taiat in doua; o bucata mai mare de aluat am lasat-o pentru tava mare de chec si pentru tava mica de chec am pastrat o bucata mai mica din aluat. In tava mare am impletit un aluat din 8, iar in tava mica, din 4. Am asezat aluatul in tava, l-am uns cu ou batut si am presarat cateva seminte deasupra. L-am lasat la crescut inca 30’, dupa care am pus painicile in cuptorul incalzit, pentru 45’

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine suedeza, cu faina integrala si seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bucataras Medi 1

19.10.2010, 10:20

frumos arata...............

nadina73 1

26.10.2010, 01:12

foarte interesant impletita

adry88 1

08.05.2011, 13:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipie arabeasca