Painici cu faina neagra si seminte

de nadea68 in Piine, 12 Iul 2013 | 4101 vizualizari

 

Ador painea neagra cu seminte.Reteta am luat-o de la mena29,fiind o reteta din preferatele mele.Eu am facut painici,in rest am respectat tot :)...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina neagra
  • 14 g drojdie uscata
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 600 ml apa calduta
  • ulei de masline
  • seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu faina neagra si seminte:

Faina cernuta se amesteca cu zaharul,sarea,drojdia si semintele de floarea soarelui.

Se adauga apa calduta si se framanta aluatul destul de tare.

Se adauga uleiul si se mai framanta.Se lasa la dopsit,acoperit cu servet curat cam o ora la caldura(eu am lasat la soare).

Dupa o ora, din aluat am facut painici de forme diferite pe care le-am crestat desupra si  le-am pus intr-o tava de aragaz ,acoperita cu hartie de copt.

Le-am lasat sa mai creasca vreo 10 minute.

Se coace painea in jur de 40 minute.Se scoate ,se pune pe un gratar se acopera cu un servet  si se lasa la racit.

A iesit o minune de paine,n-am asteptat sa se raciasca :)))

TIPS-URI

1

in loc da paine in forme mari am preferat painici

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu faina neagra si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine Pascala