Painici cu usturoi si ceapa verde

de Mitinita in Piine, 30 Apr 2011 | 3956 vizualizari

 

Precis stiti ca eu cu aluatul de paine nu prea ma impac. Eh,uite ca am reusit sa-mi bag si eu mainile intr-un aluat. Parca imi facea cu ochiul si era elastic ... a fost o placere prima experienta, dar nu o sa o repet cu toate aluaturile,cele mai multe sunt alunecoase si se lipesc de degete.
Acuma sa va spun cat de buna e aceasta paine,putin dulce,aromata si moale, a avut un succes imens!
Si v-am spus ca se si fac rapid?

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cup apa calduta (100 ml)
  • 1/2 cup lapte caldut (100 ml)
  • 1 ou batut
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de ceapa verde,tocata marunt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 1/2 lingurita usturoi pudra
  • 3 1/4 cup de faina (400 gr)
  • 3 lingurite de drojdie uscata
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu usturoi si ceapa verde:

 

Se pune intr-un bol drojdia,zaharul,laptele si apa.

Acum adaugam faina,untul topit,ceapa verde,sarea si usturoiul pudra.

Se framanta sau se amesteca bine si se formeaza 9 chifle ca pentru hotdog sau orice forma doriti voi.

Se pun in tava,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa creasca pana se dubleaza,cam  20-30 de minute.

Se pune tava in cuptorul preincalzit si se coc painicile cam 12-15 minute sau pana cand incep sa se rumeneasca usor pe deasupra. Eu cred ca ar fi trebuit sa le mai las putin pe ale mele.

Se lasa sa se raceasca. 

Noi le-am mancat asa,nu am mai asteptat sa le ungem cu nimic,ca prea bune au fost.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu usturoi si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

02.05.2011, 10:20

Pay daca ti-a placut poate mai probezi si alte aluaturi

Mitinita 1

02.05.2011, 11:16

astept sa vad ce combinatii interesante mai pui si tu, ca imi plac painicile aromate

adry88 1

25.05.2011, 22:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra cu ceapa, cimbru si patrunjel