Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

de Rocsi in Dulciuri, 24 Feb 2020 | 2659 vizualizari

 

Intr-una din zilele astea mai reci, as fi mancat o pufosenie calda, umpluta cu ceva si sa fie dulce. Asa ca am framantat repede un aluat, am scos din frigider crema de ciocolata fara zahar si am pregatit aceste painici delicioase. Le-am servit calde, cate doua de fiecare si a mai ramas una. Am stat cu ochii pe ea, am vazut ca nu o ia nimeni, am pus-o in folie si am servit-o in ziua urmatoare, cu o cana de lapte cald! Mmmm, prea mult ne-au placut!!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • 180 ml lapte caldut
  • 45 gr unt de la temperatura camerei
  • 4 gr drojdie uscata
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • crema de ciocolata fara zahar
  • banuti de ciocolata alba fara zahar
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar:

Cerneti intr-un bol faina, adaugati drojdia, sarea, indulcitorul si amestecati.

Adaugati oul, amestecati, apoi puneti laptele treptat si framantati. Untul il incorporati in 2-3 transe, framantati pana este bine incorporat. O sa obtineti un aluat omogen, usor lipicios. Acoperiti aluatul, il lasati sa dospeasca la loc caldut, circa o ora. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit, il impariti in 10 bile. Aplatizati cu degetele fiecare bila, puneti o lingurita plina de crema de ciocolata si un banut de ciocolata alba, peste. Le impachetati bine, le dati forma unor chifle. Le asezati intr-o tava, le lasati sa mai dospeasca 15 minute, apoi le ungeti cu ou batut. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25 de minute pana se rumenesc. Se servesc calde! Daca nu le serviti pe toate imediat ce le scoateti din cuptor, cele ce va raman, le acoperiti cu folie, pentru a se pastra moi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere la borcan pentru iarna, fara zahar