Pandispan cu bucati de prune

de Patricia Iordache in Prajituri, 26 Iul 2013 | 3817 vizualizari

 

Am reteta aceasta de la binecunoscuta mea prietena de la Bacau. E atat de usor de facut si atat de bun...mhhh...

 

INGREDIENTE

  • 10 oua;
  • 10 linguri cu ulei;
  • 2 cani de faina;
  • 2 cani de zahar;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • 10 plicuri de zahar vanilat;
  • 500 gr. prune taiate bucati;
  • putina sare;
  • zahar pudra (pentru decor)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu bucati de prune:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul.

Amestecam uleiul cu galbenusurile, ca pentru maioneza si le punem peste spuma de albusuri. Adaugam si coaja de lamaie, zaharul vanilat si incorporam totul usor, amestecand cu o lingura de lemn.

Cernem faina si o adaugam - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se lase albusurile - in compozitia anterioara.

Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si turnam compozitia.

Punem din loc in loc bucatelele de prune si bagam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30-35 minute, pana trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si servim.

 

TIPS-URI

1

In loc de prune se pot folosi orice fel de fructe zemoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu bucati de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură răsturnată cu prune