Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 3654 vizualizari

 

O struțo-cămilă între două rețete de pe site care mi-au plăcut mult: www.bucataras.ro/retete/cosulete-de-ciocolata-cu-crema-de-cocos-si-mascarpone-55305.html și http://www.bucataras.ro/retete/panna-cotta-cu-cocos-si-kiwi-45822.html. Le-am combinat și au rezultat aceste ceșcuțe simpatice și delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ceșcuțe:
  • 300 grame ciocolată
  • Pentru panna cotta:
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 ml lapte de cocos
  • 1 pliculeț gelatină granule
  • 3 linguri de zahăr
  • semințele de la 1 păstaie de vanilie
  • 5 linguri fulgi de cocos
  • Pentru jeleu:
  • 4 kiwi
  • 3 linguri zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată:

Ciocolata se topește la baie de aburi. Se temperează urmând acest procedeu: http://www.bucataras.ro/retete/trufe-de-ciocolata-cu-fulgi-de-chilli-38636.html

Cu ajutorul unei pensule se îmbracă pereții interiori ai unor hârtiuțe pentru brioșe (eu am folosit 8). Se lasă la frigider 10 minute până se întărește ciocolata. 

Se repetă procedeul de încă 2 ori pentru toate hârtiuțele folosite. 

Pentru panna cotta, se hidratează gelatina în 50 de ml de apă. Smântâna, împreună cu laptele de cocos, se pune la încălzit. Se adaugă semințele de vanilie, zahărul și fulgii de cocos. Se amestecă pâna la dizolvarea completă a zahărului. 

Se ia de pe foc și se adaugă gelatina. Se amestecă pentru omogenizare. 

Se toarnă compoziția în ceșcuțe și se lasă la frigider până se încheagă panna cotta. 

Pentru jeleu, se taie fructele cuburi și se pun la încălzit împreună cu zahărul. Se sfărâmă ușor cu o lingură. Se gătesc până când se înmoaie, iar zahărul e dizolvat. 

Se lasă la răcit, apoi se adaugă peste panna cotta în ceșcuțe. 

Se păstrează în frigider, până la momentul servirii, când se îndepărtează și hârtiuțele cu grijă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta Caramel