Panna Cotta rapida by Alex Teacher

de AlexTeacher in Dulciuri, 27 Feb 2015 | 3565 vizualizari

 

Dragii mei, azi va prezint o reteta de Panna Cotta cu care pot sa spun ca ma "scot" de fiecare data cand sotia mea vrea ceva dulce, iar eu nu prea am nici timp, nici chef (se mai intampla trebuie sa recunosc). :)) E foarte simpla, mai ales daca esti la inceput de drum in ale bucatariei. Si nu uitati, prezentarea este totul, pentru ca prima si prima data este impactul vizual - mananci cu ochii. Si bineinteles, tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste. :)

 

INGREDIENTE

  • Creme patisserie – 600 ml
  • Lapte – 300 ml
  • Gelatina – 2 pliculete
  • Zahar – 120g – 150 g
  • Intaritor de frisca – 1 pliculet
  • Esenta de flori de portocal – 2 lingurite
  • Coaja de portocala rasa – 1 lingurita
  • Pastaie de vanilie – 1/2 de pastaie careia ii scoateti semintele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta rapida by Alex Teacher:

 

 

Lasati gelatina la hidratat in 200 ml lapte pentru 10 min;

Adaugati creme patisserie in kitchen-aid (sau mixati cu blenderul) la viteza mica;

Adaugati zaharul, 100 ml lapte si intaritorul de frisca;

Adaugati si esenta de flori de portocal, coaja de portocala si semintele de vanilie;

La foc mic amestecati gelatina cu laptele pana toate grauntele de gelatina se dizolva – atentie, fierberea distruge gelatina;

In momentul in care acestea s-au dizolvat (laptele trebuie sa fie foarte putin caldut, usor amortit), i-l adaugati peste cealalta compozitie si continuati sa amestecati cu mixerul sau la kitchen aid pentru inca jumatate de minut;

Impartiti-l in recipiente micute (pahare mici) si introduceti-l in frigider pentru 2-3 ore pentru a se inchega;

Servici cu dulceata sau diverse sosuri si topping-uri de fructe;

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta rapida by Alex Teacher" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata