Papricas de porc cu galuste

de reisnaor_2006 in Porc, 31 Oct 2015 | 7007 vizualizari

 

O mancare gustoasa si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. carne de porc
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 100 gr. pasta de tomate
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
  • Ptr. galuste:
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de porc cu galuste:

            Ardeiul si ceapa le curatam si le taiem cubulete.Intr-o cratita punem 3-4 lg de ulei si calim pe rand ceapa si ardeiul.Dupa ce s-au calit adaugam si carnea taiata cubulete.Amestecam bine si lasam pentru 4-5 minute la calit.

            Pasta de tomate o diluam cu 1 cana de apa si o turnam peste carne. Condimentam cu sare si piper,complectam cu apa cat sa acopere carnea si acoperim cratita cu un capac .Lasam papricasul la foc mic pentru aproximativ 50 minute.

            Galustele le pregatim astfel:Batem ouale cu sarea si adaugam treptat faina.
            Aluatul trebuie sa fie moale, dar consistent (furculita sa lase urme vizibile cand o trecem prin aluat).
            Inainte sa adugam galustele in papricas trebuie sa ne asiguram ca avem destul sos. Daca este nevoie mai punem apa cu cateva minute inainte de a le adauga. Tot acum am pus si frunzele de dafin.
            Cu o lingurita luam portii mici de aluat si il adaugam in sos.
            Mai lasam papricasul sa fiarba pentru 10-15 minute, pana fierb galustele
si mai condimentam daca este cazul.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Mai putem adauga si cateva rosii oparite, curatate de coaja si taiate marunt in mancare.

2

Se serveste cald cu o salata de varza, de castraveti sau de muraturi (dupa preferinte).

3

Daca nu facem galuste putem servi mancarea cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de porc cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

01.11.2015, 10:37

AndrutzaP 1

16.03.2016, 10:40

Am facut-o si eu. Este foarte buna. Iubitul meu a fost incantat!!

Rahela Velicu 1

24.10.2016, 18:52

acum fac asta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Papricas de porc cu galuste