Papricas de pui

de madi_marin in Pui, 16 Mai 2017 | 7192 vizualizari

 

O mâncare foarte gustoasă, puţin picanta, bogată în ingrediente şi calorii. Şi nu se face greu deloc. Mulţumesc, Merişor, pentru reţetă!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 pulpe de pui
  • 3 cepe uscate
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 conserve de roşii cuburi
  • 1 lingură de pastă de tomate concentrată
  • 1 lingură boia iute
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • 1 linguriţă pastă de ardei iute
  • 200 ml smântână de gătit
  • 4 ardei copţi decojiţi şi curăţaţi de seminte şi cotoare
  • 1 lingură făină
  • dafin
  • piper
  • sare
  • ulei
  • pătrunjel proaspăt
  • mărar proaspăt
  • Pentru găluşte:
  • 2 ouă
  • 1 lingură apă minerală
  • sare
  • făină
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe.

Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron.

În uleiul rămas, călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa.

Adăugăm o cană cu apă, boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, pasta iute de ardei, ardeii copţi rupţi fâşii, roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare, piper şi carnea.

Dăm vasul la cuptor la foc potrivit. 

Pentru găluşte, se pune apă la fiert.

Batem ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adăugăm făină până obţinem o ciulama mai groasă.

Se pun cu lingura ca şi găluştele de griş în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia.

Se fierb cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.

În mâncarea de la cuptor, adăugăm smântâna lichidă ( punem întâi câteva linguri de sos fierbinte în smântâna rece şi amestecăm bine ca să aducem la aceeaşi temperatură, apoi turnăm în oala mare) şi găluştele scurse de apa în care au fiert.

Se amestecă şi se potriveste de sare şi piper.

Se mai lasă 5 minute la cuptor, apoi dăm deoparte şi presărăm verdeţurile tocate fin.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

anca_rm 1

17.05.2017, 15:56

Excelenta mancarica , ce buna ar fi o portie pe cand ajung acasa

mihaelar63 1

17.05.2017, 17:16

Bun papricas

Rahela Velicu 1

18.05.2017, 08:31

Chiar foarte gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de soia si ierburi de Provence