Parfait de înghețată cu menta si fistic

de Catalina L in Dulciuri, 13 Sep 2015 | 4586 vizualizari

 

Va propun o noua înghețată cu sirop de menta de casă, cu fistic de data aceasta si cu fructe de padure.
O combinatie racoritoare si delicioasa ....

 

INGREDIENTE

pentru 500 g de înghețată :

  • 2 albușuri de ou
  • 33 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahar
  • 10 cl de sirop de menta de casa
  • 50 g fistic prajit
  • fructe de padure, zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait de înghețată cu menta si fistic:

Un video de la reteta aici

Mixam smantana intai usor, apoi adaugam zaharul si mixam la viteza din ce in ce mai mare pana obtinem o crema chantilly care se tine bine.

Incepem sa batem albusurile spuma.  Adaugam treptat siropul de menta reteta aici si continuam sa batem pana terminam siropul si pana cand albusurile se vor tine ca o bezea.

Se amestecă compozitia cu menta cu crema chantilly.

Puneti compozitia in sorbetiera timp de 45-50 minute.

Cand raman inca 10 minute, adaugati fisticul.

Puneti la congelator si asteptati 4 ore inainte de a servi.

Dacă nu aveți sorbetiera in amestecul obtinut adaugati fisticul prajit, amestecati si puneti intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.

Eu am servit-o cu fructe de padure....puneti peste fructele de padure zaharul vanilat o jumatate de ora inainte de a servi inghetata, amestecati.

Decorati inghetata in momentul servirii.

Vezi alte retete de inghetata: aici   Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

dacă nu aveți sorbetiera puneti direct intr-un recipient la congelator. Lasati 8 ore inainte de a servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de înghețată cu menta si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gicuta 1

14.09.2015, 14:18

Arata delicios!

Catalina L 1

14.09.2015, 23:10

Moni_alex 1

16.09.2015, 10:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cu iaurt şi mure