Pasta de ardei iute cu piper de Sichuan

de Mitinita in Conserve, 21 Oct 2012 | 8219 vizualizari

 

Dupa Eros Pista tot m-am gandit la amestecuri cu ardei iuti,am mai facut o combinatie cu ierburi (sper sa va o arat in curand),dar vroiam si o varianta asiatica si uite asa am experimentat in laboratorul meu,numit si bucatarie,pana am obtinut aceasta pasta. Am cautat pe google idei de amestecuri,dar nimic nu ma multumea,asa ca pe mixul asta pot sa-mi pun si antet,e ideea mea. De o mai vedeti pe undeva,fara nici o vaga aducere aminte a inspiratiei,o sa stiti pe unde au mai vazut-o. Stiu eu ce spun,am cititori atenti,care ma indruma spre unde au mai ajung unele din ideile mele. Nu cred ca v-am multumit inca in mod public,doar in privat,asa ca folosesc aceasta ocazie ca sa va multumesc si sa va spun ca apreciez mesajele voastre. Faptul ca voi imi recunoasteti ideile si pe alte bloguri,imi arata ca sunteti constanti si la curent cu experimentele mele.


Dar sa ne intoarcem inapoi la reteta,care se poate face si cu ulei normal ,dar si cu ulei chili,pe care l-am folosit ptr ca iutele este esential in mancarea mea si pentru ca l-am avut in frigider.

Cred ca stiti de ce pun reteta asta chiar dupa ce am scris articolul de ieri,tare ma mai caracterizeaza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru ulei de chili:
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 10 ardei iuti uscati
  • Ingrediente pentru pasta:
  • 10 ardei iuti uscati
  • 1 lingura de piper de Sichuan
  • 1-2 cm de ghimbir proaspat
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 ml chili oil
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei iute cu piper de Sichuan:

Uleiul de chili:

Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil. 

Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul. 

Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si se adauga un ardei uscat si gaurit in sticla. 

Si acum iata reteta de mix,nu este deloc greu de preparat,eventual sa purtati manusi de unica folosinta. 

Pasta:

Ghimbirul se rade,iar usturoiul se curata de coaja.

Ardeii iuti se rup in bucati.

Punem ardeii,piperul de Sichuan,usturoiul si ghimbirul in mojar si maruntim totul.

Adaugam uleiul si amestecam bine,apoi turnam compozitia intr-un borcan sterilizat care se inchide etans.

Se pune la frigider (il tin acolo din cauza usturoiului care poate cauza botulism in contact cu uleiul) si se foloseste la stir fry si la alte mancaruri asiatice.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei iute cu piper de Sichuan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

elucubratiiculinare 1

22.10.2012, 13:40

waw, arata super si cred ca e super iute

lilik 1

22.10.2012, 15:58

super(dar eu nu vreau)

Sim0na 1

23.10.2012, 11:18

Waw ce super arata!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne all'arrabbiata- reteta video