Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi

de RODIMUR in Mancaruri de post, 20 Oct 2017 | 12811 vizualizari

 

O mâncare de post foarte gustoasă, pe care o putem pregăti atât vara, când sunt păstăi proaspete, cât și iarna, când le putem folosi pe cele conservate, la borcan, sau la congelator.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de păstăi
  • 2 cepe
  • 2 roșii mari
  • 6 căței de usturoi
  • 200 ml suc de roșii (sau 2 linguri de pastă de tomate)
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare
  • piper
  • ulei pentru călit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi:

Se rup codițele la păstăi, se spală bine și se opăresc câteva minute în apă cu sare, după care se strecoară de apă.

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se șterg cu un prosop de hârtie. Ceapa se taie mare și se călește în ulei suficient, până devine transparentă. Între timp, se taie mărunt usturoiul.

Roșiile se spală, se curăță și se taie bucăți mari.

După ce s-a înmuiat ceapa, se pune la călit și usturoiul, peste ceapă, iar apoi roșiile tăiate.

Când s-au înmuiat toate legumele, se adaugă 2 pahare de apă și se lasă câteva minute să fiarbă înăbușit. Apoi se adaugă și păstăile strecurate de apă și se lasă oala la fiert înăbușit, la foc mic.

Între timp se amestecă făina cu zahărul și sucul de roșii, după care se toarnă în oală, peste legumele care fierb. Dacă folosiți pastă de tomate, va trebui să subțiați amestecul cu puțină apă. Se supraveghează mâncarea să nu se prindă de fundul oalei.

După câteva minute se condimentează cu sare și piper și se oprește focul de la aragaz. 

Mâncarea de păstăi cu roșii se servește caldă, cu felii de pâine prăjită puțin (rumenită, doar, nu arsă).

TIPS-URI

1

Tăiați ceapa și roșiile în bucăți mari, pentru că mâncarea va fi mai aspectuoasă astfel.

2

Nu prăjiți ceapa prea tare, ci înmuiați-o doar puțin, până devine transparentă, ca să fie dulce.

3

După ce turnați amestecul de suc de roșii cu făină în mâncare, aveți grijă să nu se prindă mâncarea de fundul vasului. Oricum, după acest moment, mâncarea va mai sta doar 4-5 minute pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai cu rosii si sos de ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baba Ghanouj( salata de vinete -stil arab)-de post