Paste colorate facute in casa(taitei, tagliatelle si ravioli)

de simona72 in Paste, 19 Ian 2015 | 5690 vizualizari

 

Imi plac foarte mult pastele, dar nu sunt un fan in a le face acasa. In primul rand se gasesc produse foarte bune si in comert, iar in al doilea rand imi iau timp si fac multa mizerie atunci cand le pregatesc...Nu as fi postat reteta, dar am avut chef si timp sa le fac si sa ma "joc" cu aluatul, facand paste colorate in rosu cu sucul lasat de la o sfecla rosie coapta in cuptor in folie de aluminiu...M-am "jucat"cu aluatul si am facut ceva taitei pentru o supa, taitei mai lati(tagliatelle) pentru o ciorba si raviolii...

 

INGREDIENTE

  • 250-280 gr faina
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri din sucul lasat de o sfecla rosie coapta in cuptor in folie de aluminiu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste colorate facute in casa(taitei, tagliatelle si ravioli):

Si de data asta sa nu credeti ca m-am obosit in a framanta aluatul. Masina de paine este foarte buna pentru a face paste...Am pus faina, sarea, ouale putin batute si colorantul din sfecla in masina de paine. Am setat masina pentru programul special de paste pentru framantat. Faina am pus la inceput 250 gr, apoi am mai complectat cu 2-3 linguri. Se pune in functie de cat sunt ouale de mari si cat de mult colorant puneti. Trebuie sa va iasa un aluat bine legat, nu foarte tare, dar elastic. Se poate ajusta cantitatea de faina in timp ce masina framanta aluatul...

Am scos aluatul pe masa de lucru, pe o planseta din silicon, am taiat aluatul in doua, iar apoi in bucati mai mici. Am infainat planseta, am trecut cate o bucatica de aluat prin faina, am intins-o putin cu sucitorul si mai apoi am introdus in masina de taitei in partea care intinde aluatul. Am trecut de 3-4 ori bucata de aluat prin portiunea de intins, atat cat am dorit sa devina de subtire. Daca mai este nevoie se mai trece prin faina, sa nu se lipeasca...

Dupa ce aveti bucatile intinse, le treceti prin ce parte doriti sa faceti. Din cantitatile mele eu am facut tagliatelle pentru o oala de ciorba(noua ne plac taiteii mai lati in ciorbe), taitei pentru o oale de supa si raviolii pentru 3 portii. Pentru raviolii, dupa ce am intins aluatul eu am avut o forma speciala cu care am decupat aluatul in discuri rotunde, se umplu cu ce doriti apoi se pliaza si se lipesc in forma speciala de raviolii...

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

pastele colorate cu colorant natural din sfecla rosie nu-si pastreaza culoarea in timpul fierberii...taiteii din ciorba isi pierd culoarea aproape de tot, iar raviolii fiind fierti mai putin timp isi pastreaza o parte din culoare. Depinde de timpul de fierbere....

2

daca nu se folosesc pastele imediat, se pun la uscat pe o panza(fata de masa) si se depoziteaza in pungi de hartie

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste colorate facute in casa(taitei, tagliatelle si ravioli)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sos de ardei copti