Paste cu somon

de elucubratiiculinare in Somon, 19 Mai 2014 | 5332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste 
  • fusilli, penne, tagliatele etc.
  • 250 g file de somon
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • ulei de măsline sau unt
  • 100 ml supă de pește
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smântânâ
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • coajă de lămâie
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu somon:

Se pune la fiert somonul în apă rece cu un praf de sare pentru 10-15 minute. Se scoate, se lasă la răcit și se taie cubulețe. Păstrăm 100 ml din apa în care a fiert somonul -  pe care o strecurăm. Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Călim ceapa tocată mărunt în ulei de măsline sau unt. Adăugăm usturoiul tocat mărunt.

Adăugăm supa, vinul și fierbem pentru 5 minute. Adăugăm smântâna, busuiocul și fierbem pentru 3 minute. Adăugăm pastele, bucățelele de somon și amestecăm. Condimentăm cu sare, piper și zeamă de lămâie. Acoperim și lăsăm 5 minute. Servim cu lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Micutza Luana 1

19.05.2014, 15:40

buneeeee

pity19 1

19.05.2014, 15:51

Bun!

laura_n 1

19.05.2014, 17:13

in ce combinatie grozava le-ai pregatit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de somon cu paste Spirulina Blue