Paste cu sos de iepure

de Lau in Paste, 8 Mai 2019 | 2763 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • 1 conserva rosii
  • 1 kg iepure
  • 1 morocov
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri ulei
  • 1 funza dafin
  • 2 frunze busuioc
  • 400 ml supa de legume
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de iepure:

Incalzim uleiul si adaugam bucatile de iepure, le prajim pe ambele parti la foc moderat.

Intre timp curatam legumele si le tocam marunt.

Scoatem carnea intr-un bol acoperim cu un capac.

Adaugam legumele in uleiul in care am prajit carnea, lasam sa se caleasca 2 min dupa care adaugam vinul, carnea de iepure si lasam sa fiarba pana ce se evapora.

Adaugam supa, condimente dupa gust, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pana ce carnea se desprinde de os.

Scoatem carnea din sos, o tocam marunt sau bucati mai mari.

Adaugam peste sosul din tigaie si rosiile taiate marunt si fierbem pana ce sosul capata o consistenta cremoasa,

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe plachet, le scurgem de apa si le adaugam peste sosul de iepure, amestecam si lasam 1-2 min la foc mediu.

Le servim cu cascaval, parmezan ras si un strop de ulei de masline adaugate in farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste carbonara