Paste cu ton si parmezan

de luminita20_2006 in Penne, 20 Mai 2009 | 21525 vizualizari

 

Usor de preparat

 

INGREDIENTE

  • 400 gr paste
  • 1 conserva ton
  • 1 morcov
  • 200 gr parmezan
  • 2 peperoncino
  • 2 linguri bulion
  • 1 ceasca apa
  • sare
  • ulei masline
sau puteti face sosul original:
  • 1 morcov
  • 1 frunza de teleina, partea alba
  • 1 ceapa mica
  • 3 rosii coapte
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 peperincino
  • sare
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si parmezan:

Se pun pastele la fiert cu apa si sare. Separat se face sosul ; se incinge uleiul de masline, morcovul a  fost dat prin razatoarea mica, apoi se pune la rumenit iar dupa ce a prins  culoare adaugam peperoncino si tonul, amestecam bine , punem bulionul si apa . Lasam sa fiarba un pic. Cand sunt gata pastele le strecuram si le punem peste sos. Se servesc cu parmezan ras deasupra.

Pentru sos mai sofisticat : morcovul se da prin razatoare , ceapa se taie marunt partea de relina la fel, rosiile se oparesc si se da jos coaja si la fel se raia cuburi. Se pune la calit toate acestea cand prind culoare se adauga apa  si bulionul selasa sa fiarba ~40-50 min, cu capac.Cand e gata se piseaza toatea acestea , fie se da la blender, astfel formandu-se o pasta groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

ala_oancea 1

20.05.2009, 11:12

N-am mancat niciodata paste cu ton, dar am auzit ca sunt foarte bune. Trebuie sa incerc si eu

luminita20_2006 1

20.05.2009, 18:28

sa incerci neaparat....sunt foarte delicioase

RoXx 1

16.09.2012, 00:40

Am mancat eu si sunt extraordinare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne all'arrabbiata- reteta video