Paste la cuptor

de - Andreea - in Paste, 28 Apr 2014 | 6245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste
  • 1 ardei gras rosu
  • 1\2 ceapa
  • 3 linguri bulion
  • 50 gr masline negre
  • 125 gr mozzarella
  • 2 frunze busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor:

Punem apa la fiert.Cand apa a inceput sa fiarba adaugam sare si pastele.Le lasam la fiert conform indicatiilor de pe pachet ( in functie de tipul de paste folosit).Se amesteca din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca.

Separat,curatam jumatatea de ceapa,o spalam si o tocam marunt.

Ardeiul il spalam,eliminam cotorul , il curatam si il taiem fasii subtiri.

Punem ulei intr-o tigaie .Cand uleiul s-a incins punem ardeiul si putina apa.Lasam pana ce a scazut toata apa si ardeiul incepe sa se caleasca.

Adaugam ceapa si amestecam cu o lingura de lemn.Cand legumele s-au calit adaugam bulionul ,sare si piper dupa gust.Lasam cateva minute la foc potrivit.

Cand pastele s-au fiert le scurgem de apa si le adaugam la sosul cu legume.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si punem pastele.

Mozzarella o scurgem de apa de conservare si o feliem.

Asezam mozzarella ,maslinele fara samburi si taiate in jumatate si busuiocul spalat si maruntit pe suprafata pastelor .

Dam tava la cuptorul incins la 200 grade pana ce mozzarella se topeste.

Se servesc calde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu sos ragu la cuptor