Paste la cuptor, cu telemea si carnati afumati

de RODIMUR in Paste, 9 Ian 2018 | 5936 vizualizari

COMENTARII (36)

vasimur 1

09.01.2018, 19:23

MotanLaOale 1

09.01.2018, 19:47

madi_marin 1

09.01.2018, 20:07

pune si pentru mine o portie, te rog!

Rocsi 1

09.01.2018, 20:09

Ehe, ce gust bun o fi dat carnatul ala, pastelor!

cristinutanicolita 1

09.01.2018, 20:47

Bun,bun!

RODIMUR 1

09.01.2018, 21:05

Mulțumesc frumos, Motănel!

RODIMUR 1

09.01.2018, 21:06

Desigur, Madi! Mai este o porție bună și pentru tine...!

RODIMUR 1

09.01.2018, 21:06

Da, Rocsi! A fost foarte bun!

RODIMUR 1

09.01.2018, 21:06

Mulțumesc frumos, Cristinuța!

Adi 1

09.01.2018, 21:13

Foarte bune!

Catalina L 1

09.01.2018, 21:19

minunat de bune

Lau 1

09.01.2018, 21:29

Bune

UrsanMihaela 1

09.01.2018, 21:31

mihaelar63 1

09.01.2018, 21:42

Paste aromatizate cu carnati !!!!Pe gustul meu

navidad_2017 1

09.01.2018, 22:26

O bunatate! Si rapid de facut, si cu produse la indemana oricui si (ca de obicei!) frumos prezentat! Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, dar totusi, de dragul "adevarului stiintific", va dau un link https://fr.wikipedia.org/wiki/Gratin Multumim ptr idee si reteta!

RODIMUR 1

09.01.2018, 22:54

Mulțumesc frumos, Adi!

RODIMUR 1

09.01.2018, 22:55

Îți mulțumesc frumos, Cătălina!

RODIMUR 1

09.01.2018, 22:56

Mulțumesc frumos, Lau!

RODIMUR 1

09.01.2018, 22:56

Mulțumesc frumos, Mihaela Ursan!

RODIMUR 1

09.01.2018, 22:57

Mă bucur, Mihaela, că-ți plac!

RODIMUR 1

09.01.2018, 23:30

Mulțumesc frumos, Navidad, pentru aprecieri și pentru observații! Mă bucur că există această "dezlegare"de la Wikipedia, dar totuși, tot aici, în același articol, se subliniază faptul că în mod obișnuit, pentru a accentua crusta se pudrează preparatul cu brânză răzuită sau pesmet ( "Il est cependant très commun, pour accentuer la croûte ou la rendre meilleure ou plus épaisse, de saupoudrer le plat que l'on souhaite gratiner de fromage râpé ou de chapelure." La polul opus, dicționarele românești exclud alt sens decât acesta: ("GRATINÁ, gratinez", vb. I. Tranz. "A acoperi unele mâncăruri cu pesmet și a le coace în cuptor". – Din fr. "gratiner".) Dacă în dicționarul francez-român, "a gratina" înseamnă "a se prinde de fundul cratiței"(!), dicționarul francez "Petit Robert" cu privire la acești termeni ("gratinat", "a gratina" se referă la crusta care se formează pe fundul, sau pe pereții recipientului în care s-a copt ceva și care nu poate fi îndepărtată decăt zgâriind (deci nici pomeneală de crusta de la suprafață!). După cum putem observa, există destule neconcordanțe între definițiile pe care le dau lingviștii și asta, poate, pentru faptul că ei nu erau și experți în bucătărie... Și eu am folosit uneori cuvântul "a gratina" pentru "a rumeni", dar cum în dicționarele noastre (la care apelează marea majoritate a românilor care deschid asemenea lucrări științifice) există asocierea obligatorie cu pesmetul, am făcut această precizare și am renunțat la a-l folosi cu acest sens... Să sperăm că după Wikipedia și dicționarele noastre se vor adapta și atunci nu vom mai avea neconcordanțe. Nu de alta, dar cititorii site-urilor culinare românești fac adeseori pe net observații la rețetele publicate, dacă unii termeni nu corespund cu ceea ce știu ei, sau găsesc în dicționarele noastre. De aceea am făcut acea precizare, pentru că deocamdată, dicționarele românești sunt mai la îndemână și de la ele pleacă cititorii, atunci când scriu critic la adresa unor formulări. Mulțumesc frumos pentru că mi-ați dat ocazia să fac o mică cercetare în dicționare. Asta mi-a făcut o mare plăcere!

kytz 1

10.01.2018, 05:16

O idee excelentă pentru cină!

RODIMUR 1

10.01.2018, 06:48

Mulțumesc frumos, Kytz! Sunt bune, pastele și la cină și la prânz...

mirela0911 1

10.01.2018, 08:43

Ceva asemanator am facut si eu, foarte bune cu carnati!

RODIMUR 1

10.01.2018, 09:55

Da, Mirela, e o mâncare rapidă și ușor de făcut, care place multora... Mulțumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste la cuptor cu branza sarata - Reteta pentru un pranz gustos